Книги за лидерството на български език


Кен Бланчард и неговите съавтори са едни от най-добрите автори на тема бизнес и лидерство на нашето време. Продажбите в световен мащаб достигат колосалните деветнадесет милиона копия преведени на двадесет и седем езика.
 


Едноминутният мениджър се запознава с маймуната

The One Minute Manager Meets the Monkey
Автор: Кен Бланчард, Уилям Онкън Младши, Хал Бъроуз


Ако някога се питате защо късно вечер след края на работния ден или през почивните дни сте затворени в офиса, докато вашите подчинени славно си почиват, „Едноминутният мениджър се запознава с маймуната” ще бъде едно наистина безценно четиво за вас.

Една от най-необикновените книги от поредицата Едноминутният мениджър представлява незабравим урок за всеки мениджър - не се захващайте с проблеми, които не са ваши! Стъпка по стъпка, пред мениджърите се разкрива как могат да се отърват от чуждите задачи и да ги върнат обратно на служителите, които са отговорни за тях.

Купи сега >>


 

Лидерството и Едноминутният мениджър

Leadership and The One Minute Manager
Автор: Кен Бланчард, Патриша Зигарми, Дреа Зигарми


Тази забележителна и лесно разбираема книга е безценен наръчник за творческо лидерство, с чиято помощ ще постигнете максимално добро представяне в работата на своите служители, независимо от спецификата на вашия бизнес. Situational Leadership® II (Ситуационно лидерство II) е включено в програмата за обучение на мениджърите от всички нива, работещи в повечето компании в класацията на първите 500 на списание Форчън, а също така и на онези от бързо развиващите се предприемачески организации. 

Купи сега >>

 

Едноминутния мениджър

The One minute Manager
Автор: Кен Бланчард, Спенсър Джонсън


Книга, истинна и неподвластна на времето, която започна революцията в мениджмънта!

13 милиона копия на 27 езика, една от най-продаваните книги по мениджмънт в историята.

Повече от двадесет години хиляди висши мениджъри и компании, включени във Fortune 500, следват техниките на тази книга и успяват да увеличат своята производителност, удовлетвореността от работата и личното си благоденствие. Тези реални резултати бяха постигнати чрез изучаване на техники на управление, които водят до рентабилност на организацията и нейните служители.

“Едноминутния мениджър” е стегната, лесна за четене история, показваща три много практични мениджърски техники. Историята е развита и се основава на изследвания в медицината и поведенческите науки, което ясно обяснява защо тези очевидно прости методи работят при толкова много хора. В края на книгата Вие вече ще знаете как да ги прилагате в ситуацията, в която се намирате.

Купи сега >>


 

Кой уби промяната?

Who Killed Change?
Автор: Кен Бланчард, Джон Брит, Джъд Хьокстра и Пат Зигарми


Всеки ден организациите предприемат инициативи за помяна – често големи и скъпи – планират да променят статуквото. От 50 до 70% от тези промени се провалят. Разказана като криминална история за убийство “Кой уби промяната?” е изключително лесна за четене и разбиране бизнес притча, в която опитен детектив търси отговор на един от най-големите и нерешени въпроси в бизнеса – как може организациите да овладеят изкуството на успешната промяна?

Купи сега >>

 

Запълнете дупките

Zap the Gaps!
Автор: Кен Бланчард, Джим и Дейна Робинсон


Мениджърите от всички нива на организацията често виждат проблем и веднага скачат с готово решение. Много пъти решението не дава резултат, защото мениджърът не е открил корените на проблема.

Открийте, използвайте и спечелете от подхода GAPS! – доказан, новаторски и високо ефективен процес, при който изпълнението на работата в екипите среща нуждите на бизнеса.

Със своята завладяваща история, живи примери и лесен за четене текст “Запълнете дупките” е книга, която ще помогне на всеки, който търси и коригира негативно влияещите фактори върху върху изпълнението на работата.

Купи сега >>